Brand bij sloopbedrijf onder controle

Winterswijk – Woensdagochtend is de brandweer gealarmeerd voor een brand bij een sloopbedrijf aan de Hanekampweg. De brand was ontstaan in een grote stapel schroot aan de zijde van de Meddoseweg.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De Veiligheidsregio adviseerde aan omwonende om ramen en deuren te sluiten. De omgeving werd groot afgezet omdat er vrees was voor ontploffingsgevaar. Medewerkers hebben geholpen met hijskranen om het schroot uit elkaar te trekken zodat de brand minder verspreid werd en de brandweer makkelijker kon blussen.

Rond 11:55 kon het sein brandmeester worden gegeven. Het nablussen is gestart wat nog enige tijd in beslag kan nemen. Er is een persoon gecontroleerd door ambulancepersoneel vanwege dat diegene onwel was geworden. Na controle hoefde de persoon niet mee naar het ziekenhuis.