Coronahoester aangehouden na bewust hoesten richting mensen

25/04

Foto: wijkagent Willem Saris

Winterswijk – De politie heeft vrijdag een 47-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden in de Woold in Winterswijk. De man hoestte richting mensen en riep daarbij dat hij corona heeft meldt wijkagent Willem Saris.

Bij de politie kwamen meerdere meldingen hierover binnen. De man is bij meerdere mensen het erf opgelopen en begon daar vervelend te doen. De politie ging ter plaatse en troffen de 47-jarige man met Duitse nationaliteit aan. De man was onder invloed van drank. De man werd aangehouden en overgebracht naar Doetinchem, onderweg bedreigde en beledigde hij de agenten nog.

In Doetinchem heeft een arts de man onderzocht. Er bleken geen symptomen van het coronavirus waargenomen te worden, waardoor er verwacht wordt dat de man niet besmet is. De man zit voorlopig vast